Koningsspelen groep 8 2017

Op vrijdag 21 april hebben wij op de Oranjeschool een zeer gezellige Koningsspelen 2017 gevierd. Naast sportactiviteiten is er ook gedacht aan creativiteit d.m.v. een Koningsdans, en een heuse tekenwedstrijd.

Stadsspelen 12 mei 2017

Vrijdag 12 mei 2017 deden de groepen 5 t/m 8 mee aan de door de gemeente georganiseerde Stadsspelen. Ondanks de regen hebben wij een leuke ochtend gehad met judo, beach tennis en bootcamp.

Omniversum 22 mei 2017

Groep 8 is op maandag 22 mei op bezoek geweest in het Omniversum. Dit hebben de kinderen van school gekregen als beloning voor het harde werken voor de Centrale Eindtoets.We hebben naar de indrukwekkende film Forces of Nature gekeken. Erg leuk en herkenbaar maar wel heel anders, qua beleving, dan uit je aardrijkskundeboek.

Schoolreis 2017

Op dinsdag 27 juni zijn wij naar het museum GeoFort geweest. Daar zijn wij de gehele dag bezig geweest met geografie en een beetje geschiedenis.We hebben goed weer gehad en het was erg gezellig.

Museon de Atlantikwall

Op vrijdag 2 juni zijn wij naar het Museon geweest voor de les Atlantikwall. Deze 'muur' liep onder andere ook dwars door Scheveningen waardoor veel Scheveningers verplicht werden te verhuizen.We bedanken de opa van Marcus en de ouders van Izabella voor de begeleiding!

werkweek 8 7

School in bos Museonles

Op donderdag 9 februari hebben wij in het Museon les gehad over de eerste kustbewoners van Nederland. Deze mensen vestigende zich op wat nu Ypenburg is. Deze mensen leefde anders dan de mensen in Drenthe. Komende week gaan wij op werkweek naar Wilhelminaoord, daar krijgen wij les over de dieren, het landschap en de geschiedenis. We bedanken de vader van Elise en de moeder van Isabella voor de begeleiding.

Prijsuitreiking Vredesposter

Dit jaar hebben wij voor het eerst deelgenomen aan het maken van de Vredesposter. Er doen leerlingen mee van over de gehele wereld. De winnaars van Den Haag worden tentoongesteld in waarschijnlijk de Paagman in het centrum van Den Haag.De winnaar van alle leerlingen van over de hele wereld gaat samen met zijn ouders naar New York om op bezoek te gaan naar de secretaris van de Verenigde Naties.Wij willen de leden van de Lions Club bedanken voor het coördineren van deze wedstrijd. Op vrijdag 14 oktober kwamen ze nogmaals op bezoek om de prijswinnaars van onze school te feliciteren en daar hoort natuurlijk een cadeau bij. Nogmaals bedankt Lions Club!

Zuiderstrandtheater Kinderboekenweek

Op dinsdag 11 oktober zijn wij i.v.m. het thema van de Kinderboekenweek naar het Zuiderstrandtheater geweest.We bedanken de moeder van Isabella, de vader van Zoë en Pepijn voor de begeleiding.

Groep 8 bezoekt de Populier

Op donderdagmiddag bezocht groep 8 de middelbare school de Populier. Daar werd onze groep in tweeën gesplitst. Er werd o.a. gesport, we volgde wiskunde, geschiedenis, Nederlands, maakte een Airzooka vortex gun en als afsluiting kregen wij nog een presentatie over wat er allemaal voor veranderingen zijn wanneer je naar de brugklas gaat.De meester heeft nog wat actiefoto\'s gemaakt.We bedanken de moeder van Bjorn, de vader van Zoë, de moeder van Soyin, de moeder van Lina en de moeder van Edina voor de begeleiding. Bedankt!!!

Groep 8 bezoekt Maris College Houtrust

Op donderdagmiddag 24 november bezocht groep de middelbare school het Maris College locatie Houtrust. We hebben een goede indruk van de school gekregen en we hebben deelgenomen aan een aantal lessen. We bedanken de moeders van Edina, Isabella en Julie voor de begeleiding.

Kerstdiner groep 8 2016

Op woensdag 21 december hebben de kinderen van de Oranjeschool samen deelgenomen aan het kerstdiner. Alle kinderen (en ouders) hebben behoorlijk hun best in de keuken gedaan. In groep 7 en 8 hadden we er zelfs een lopend buffet van gemaakt. Alles heeft gesmaakt en we hebben het erg naar onze zin gehad. Het diner werd afgesloten met een schoolkerstdienst in de prinses Julianakerk o.l.v. Arjo van der Steen en juf Janneke.

Sinterklaas groep 8

Op maandag 5 december 2016 hebben de kinderen van groep 8 Sinterklaas met surprises gevierd. Het was erg gezellig en de surprises zeer mooi. De meester is trots op de kinderen en niet te vergeten de hulppieten (ouders).

Roland Colastica Kinderboekenweek

Op vrijdag 7 oktober is schrijver Roland Colastica bij ons op bezoek geweest. Het was hartstikke gezellig. Roland bedankt!!!