Huiswerk maandag 7 december tot en met vrijdag 11 december.

Huiswerk maandag 7 december tot en met vrijdag 11 december.

Maandag 7 december:
De kinderen moeten de woordlijsten van Estafette (gele mapje) en Taal op maat/Lezen in beeld (groene mapje) goed oefenen. Binnenkort neem ik een onverwachte test af voor wat betreft de woordenschatwoorden behorende bij Lezen in beeld (blok 1 tot en met 3). Verder moeten de kinderen de tafel van 1 tot en met 10 leren deze week. Maandag 14 december neem ik deze tafeltoets af. Het gaat om het foutloos en vlot opzeggen van de tafels in de goede volgorde. Ook zet ik de nieuwe spellingswoorden in Bloon. Gelieve goed te oefenen!
Vandaag is de tafeltoets!
Dinsdag 8 december:
De kinderen krijgen vandaag geen aanpakhuiswerk voor rekenen mee. Morgen is er een studiedag! De kinderen zijn dan vrij.
Woensdag 9 december:
Vandaag krijgen de kinderen  geen rekenredactiesommen mee naar huis i.v.m. de studiedag.
Donderdag 10 december:
Vandaag krijgen de kinderen aanpakhuiswerk voor rekenen mee. Dit moet de volgende dag in het rode mapje worden ingeleverd.
Vrijdag 11 december:
Vandaag wordt er geen huiswerk meegegeven.
Ik merk dat er thuis weinig geoefend wordt met het online spellingsprogramma Bloon. Het is belangrijk dat de kinderen de desbetreffende spellingswoorden regelmatig oefenen, zodat ze meer tijd hebben om de desbetreffende categorieën te automatiseren. Hetzelfde geldt voor de tafels van 1 tot en met 10. Er zijn nog steeds een aantal kinderen bij wie de tafels van 1 tot en met 10 nog niet geautomatiseerd zijn. Om rekenachterstanden te voorkomen, is het belangrijk dat de kinderen elke dag de tafels van 1 tot en met 10 oefenen. Niet alleen op een juiste volgorde en correcte antwoorden, maar ook op tempo.