Nieuwsbrief 24 maart 2015

Nieuwsbrief 24 maart 2015

kleuter-afsluitingCircus
Kleuters
Vandaag heeft u ons rondreizende circus in de gymzaal kunnen zien. De kleuters en peuters hebben hun best gedaan om een goede show neer te zetten. Het was toch een beetje eng; voor zoveel mensen optreden.
Komende weken werken we met het thema eropuit. We gaan kamperen bij de boer en ontdekken de jonge dieren in de wei. We breiden de woordenschat van de kleuters uit door het maken van een woordweb. Ook werken we met de kleuters aan het seizoen lente en brengen we de klas in lentesfeer. Bij de Zeehondjes hebben ze bijvoorbeeld hele leuke bloemen gemaakt met behulp van een vork? En bij de Zeesterren hyacinten van wc rolletjes en papier.
Wij zijn nog op zoek naar een kleine tent voor de huishoek, waar de kinderen in mogen kamperen bij de boer. Zouden we er misschien een van iemand kunnen lenen?
Dank je wel Ouderraad, wat ziet de school er weer gezellig uit!
Herinnering
Honden mogen niet in de school en niet op het schoolplein. We maken een uitzondering als uw kind een spreekbeurt over de hond geeft.
Overblijfkaarten kopen
Juf Hannie is er op dinsdag, woensdag en vrijdag. Dat zijn de enige dagen om overblijfkaarten te kopen in de keuken boven.
Pasen
Donderdag 2 april vieren we Pasen in de kerk en op school. U bent van harte wlkom om deze viering mee te maken. Alle kinderen komen gewoon naar school en we lopen naar de kerk, 9.00u starten we daar de viering met alle kinderen. We hebben Paaslunch op school. Alle kinderen blijven over en om 14.00u gaan alle kinderen beginnen aan hun Paasweekend. Lekker lang voor de kinderen, want 7 april hebben we studiedag en zijn de kinderen vrij. Dat geldt ook voor 18 mei.
Schoolfotograaf
Vandaag gaan de foto’s mee die vorige week gemaakt zijn. Bij de foto’s zit een brief. Daarin staat beschreven wat u moet doen om de foto’s te houden of terug te geven.
Thema avond “Social Media” in wijkgebouw ons Centrum Tesselesestraat 59
De jeugdraad van de Prinses Julianakerk organiseert op donderdag 16 april een avond voor ouders van kinderen en tieners. Het inhoud van deze avond gaat over het social media gebruik van uw zoon of dochter. De wereld is de afgelopen 10 jaar snel veranderd door de opkomst van Social Media. Als opvoeder word je geconfronteerd met verschillende vragen. Wat is normaal bij mijn kind of tiener? Kan ik ook nog grenzen stellen bij mijn zoon of dochter? Wat doe je bijvoorbeeld als er midden in de nacht nog van alles gedeeld wordt op de Whats‘App, terwijl je zoon of dochter hoort te slapen?
Op deze avond zal Björn van Veelen naar wijkgebouw Ons Centrum komen om te spreken over dit onderwerp. Hij zal informatie geven over wat Social Media voor kinderen en tieners betekent en hoe de verschillende leeftijden hiermee omgaan. Deze avond zal Björn ook advies geven aan ouders en leidinggevenden; hoe we op een positieve wijze om kunnen gaan met Social Media in de opvoeding.
Dit belooft een interessante avond te worden.
U bent als ouder van harte welkom om 19.30 uur in Ons Centrum aan de Tesselsestraat 59
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arjo van der Steen, de kerkelijk (jongeren) werker van de Prinses Julianakerk: 06-55553373 / arjo.pjk@gmail.com
Een kennismaking met de spreker:
“Mijn naam is Björn van Veelen. Ik ben werkzaam als jongerenwerker bij een landelijke jeugdorganisatie. En daarnaast werk ik als docent op een VMBO school. In dagelijks leven kom ik dus veel in aanraking met social media. En tijdens deze avond wil ik graag samen met jullie op zoek gaan naar een aantal antwoorden. Hoe ga je als kind, tiener of jongere eigenlijk om met sociale media? En hoe begeleid jij je kind dan daarin? Verder zullen we ook nadenken over de gevaren van sociale media. Hoe signaleren we gevaren en wat kunnen we er vervolgens aan doen? Maar we zullen ook kijken naar de mooie kanten van social media. Wat zijn de voordelen voor jouw kind? En wat zijn eigenlijk de positieve effecten van social media? Kortom, een avond waar je als ouder dus écht bij moet zijn!”
Rapporten De inschrijflijsten liggen klaar!!
Skills for Kids, Verlengde schooldag op school, laatste periode
Al vanaf september verzorgen wij, SkillsForKids, in samenwerking met de Oranjeschool de naschoolse activiteiten. We hebben voor aankomende periode weer een afwisselend en uitdagend aanbod samengesteld. Er zijn weer 4 activiteiten, voor de kleuters “kleuter hiphop”, voor groep 3&4 “Chemie”, voor groep 5&6 Fotografie en voor 7&8 Graffiti Art.
U kunt uw kind online inschrijven. Wij hebben voor de school een webpagina aangemaakt waar u al informatie en het aanmeldformulier zult aantreffen. Die vult u in en verstuurt u naar ons. Vervolgens krijgt u een bevestiging van aanmelding in uw eigen mailbox. De webpagina kunt u vinden onder: www.skillsforkids.nl/oranjeschool let op: KLIK DAN OP BLOK 3, rechts bovenin.
We hopen natuurlijk op veel enthousiasme en volle groepen. Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd even contact met ons opnemen. 070-8509955.
Praktisch en theoretisch verkeersexamen groep 7
vrijdagmiddag 17 april heeft groep 7 (ook taalklaskinderen groep 7) oefenexamen met de fiets, dat betekent natuurlijk dat iedereen op de fiets komt. Welke ouders willen meefietsen? Graag opgeven bij de leerkracht. Donderdag 16 april is het theoretisch examen voor verkeer. Goed oefenen. Het prettigst is natuurlijk als iedereen in 1 keer slaagt! Er is een leuke APP voor tablet beschikbaar van VVN, oefenen voor het theoretisch en praktisch verkeersexamen. Interactief oefenen voor het examen met je eigen telefoon of tablet. Succes! Het officiële praktisch verkeersexamen is op 26 mei. Ook dan onontbeerlijk: JE FIETS! En nu alvast een oproep aan ouders om te assisteren. Ook voor deze dag opgeven bij de juf! Alvast onze hartelijke dank.
Meivakantie De meivakantie begint vrijdag 1 mei en eindigt 18 mei.
Watoto – Zending Elke 3 maanden haalt juf Ilse de spaarpotjes op in de groepen en elke keer is het nog steeds een mooi bedrag! Fijn hoor!
De eerste keer heeft groep 5 een heel mooi bedrag bij elkaar gespaard en dit keer was het groep 3 die voor een mooi bedrag heeft gezorgd! Super, en we hopen natuurlijk dat we zo doorgaan!
Bij elkaar hebben we nu zo’n 300,00 euro gespaard voor Watoto.
Luizencontrole
Hoera luizen vrij. Jammer genoeg niet neten vrij. Desbetreffende groepen hebben een brief meegekregen en worden een keer extra gecontroleerd. Blijft u goed controleren! (nat kammen)? Volgende controle is woensdag 1 april aanstaande. Onze school is vaak luizenvrij. Dat komt natuurlijk door het goed controleren van de haren door de ouders en………………….door de controle. Wilt u ons helpen samen met andere ouders te controleren, dan vragen we u zich aan te melden. Dat kan bij directie of OR.
Schoolreis: Donderdag 30 april 2015 is het zo ver: de schoolreis van de Oranjeschool! Deze keer staat een bezoek aan attractiepark Drievliet op het programma.
De kosten van de schoolreis bedraagt 25 euro per kind. U krijgt zo spoedig mogelijk meer informatie van ons. U hoeft zich nu nog niet aan te melden als begeleider, ook daarover krijgt u bericht wanneer we alle aantallen weten. De schoolreis is voor de groepen 1 t/m 6. Groep 7 en groep 8 gaan niet mee.
“Ukkepukkies”
Binnenkort zijn er weer de tienminutengesprekken die u van ons gewend bent. Dit betekent dat u zich kunt inschrijven voor een gesprekje van tien minuten. Dit gesprekje gaat over de voortgang van uw kind. De gesprekken zullen plaats vinden op maandag 30 maart, dinsdag 31 maart en woensdag 1 april a.s. U kunt zich intekenen op de lijsten die in de gang hangen.
Maandag 18 mei is de peuterspeelzaal gesloten, dit betekent dat de meivakantie een dag langer duurt.
Wij zijn deze week ook weer begonnen met het nieuwe thema “Lente”. Hieronder vindt u het rooster voor de spelinlopen en de ouderactiviteit.
Spelinloop thema “Lente”:
Woensdag 8 april voor de rode groep
Vrijdag 10 april voor de gele en blauwe groep.
Donderdag 16 april gaan de gele en de rode groep een uitje maken naar de kinderboerderij!!!
De gele en de rode groep verzamelen om 13.00 uur bij de kinderboerderij ’t Waaygat, er blijft dan gedurende het bezoek minimaal een begeleider bij uw kind.
Dinsdag 14 april gaat de blauwe groep een uitje maken naar de kinderboerderij.
De blauwe groep verzamelt om 13.00 uur bij de kinderboerderij ’t Waaygat, er blijft dan gedurende het bezoek minimaal een begeleider bij uw kind.
We wensen u een fijne week toe!