Nieuwsbrief 2 september 2015

Nieuwsbrief 2 september 2015

ijsjes
Bij deze nieuwsbrief (op papier) heeft u het formulier persoonlijke gegevens ontvangen. En een blad voor de registratie overblijven. Wilt u dit weer inleveren bij de leerkracht van uw zoon/dochter. (zo spoedig mogelijk, dank u)
Daarbij zaten ook het gymrooster en de uitnodiging kennismakingsgesprekken.
Kleuters
Hoera, we gaan weer naar school. De eerste twee weken wordt veel aandacht besteed aan de routines op school. De kinderen moeten weer een beetje wennen aan school, na 6 weken vakantie.
Volgende week starten wij met het thema buitenspelen. Tijdens dit thema gaan we o.a. ijsjes met de kinderen maken, daarbij komen de volgende onderwerpen aan bod; de verschillende inhoudsmaten, hoeveelheden wegen en afmeten, experimenteren met vriezen en smelten en proeven. Ter afsluiting eten we het zelfgemaakte is met elkaar buiten op.
Tijdens dit thema bezoeken wij de bibliotheek. Wij willen graag twee tot vier ouders vragen met ons mee te lopen. Wanneer u met ons mee wilt lopen, kunt u dit aangeven bij de groepsleerkracht.
• de Zeeslakjes gaan op donderdag 10 september om 10.00 uur en we vertrekken om 09.30 uur.
• de Zeesterren gaan op vrijdag 11 september om 09.00 uur naar de bibliotheek. We vertrekken om 8.30 uur.
• de Zeepaardjes gaan op vrijdag 11 september om 10.00 uur en vertrekken om 09.30.
• de Zeehondjes gaan vrijdag 18 september om 09.00 uur en vertrekken om 8.30 uur.
• Er hangt een nieuw infobordje in de gang daar kunt u informatie vinden van- en over de kleuter groepen, dit in plaats van alle papiertjes op de ramen van de kleuterklassen
Overblijven en betaling
Overblijfkaarten kunnen bij juf Hanny worden gekocht, maar het is ook heel fijn als het per bank betaling gedaan wordt. NL65ABNA0580598128, naam van de leerling en groep vermelden en natuurlijk aangeven dat het om een overblijfkaart gaat. Hartelijk dank. Een heel jaar kost voor de bovenbouw €180,00 en een half jaar €90,00 (goedkoper dan losse kaarten). Onderbouw kost een heel jaar €140,00. Ouderbijdrage is nog steeds €32.50. Een vriendelijke verzoek deze over te maken voor alle extra`s die de school biedt met behulp van onze enthousiaste Ouderraad.
Pauzefit We starten dit jaar met pauzefit, de leerlingen die overblijven krijgen gedurende het schooljaar sport tijdens het overblijfuurtje door een bevoegde leerkracht van Stichting Wijs. Natuurlijk wordt er rekening mee gehouden dat de kinderen ook rustig moeten eten.
Schoolzwemmen gaat ook weer van start, dat is voor de kinderen van groep 5 en 6 op maandagochtend. We hopen dat er veel ouders zijn die meegaan. Dan kunnen we een rooster maken. De kinderen hebben busvervoer, dat moet betaald worden en kost €24,00 dit bedrag aub overmaken op onze NL65ABNA0580598128schoolrekening
Huiswerkbegeleiding is er alleen voor leerlingen groep 7 en 8. Aanmelden bij de leerkracht. We starten donderdag 17 september van 15.00u tot 16.00u. We stoppen ermee op donderdag 9 juni.
Kennismakingsgesprekken
Ook dit jaar willen we starten met de kennismakingsgesprekken ouders met leerkrachten. U kunt de uitnodiging verwachten voor 7 en 8 september.
Sporttuinen De nieuwe folder is nog niet gearriveerd, u krijgt van ons dan de informatie wanneer er ingeschreven kan worden.
Nederlandse les Vrijdag 4 september begint de Nederlandse les voor ouders weer. We leren spreken, luisteren, lezen en schrijven in de Nederlandse taal. We praten over de school van uw kind en over wat uw kind leert in de klas. We oefenen gesprekken met elkaar. U leert nieuwe woorden kennen, zinnen maken en u leert over de Nederlandse samenleving. Iedereen die de Nederlandse taal wil leren, is welkom op vrijdag vanaf 8.30 uur.
Vakantieregeling 2015-2016
Studiedag 14 september
Prinsjesdag 15 september
Sinterklaas alleen de middag van vrijdag 4 december
Herfstvakantie 19 okt t/m 23 oktober
Kerstvakantie 21 december t/m 1 januari 2016
Voorjaarsvaakntie 22 t/ 26 februari 2016
Goede Vrijdag en 2e Paasdag 25 maart/ 28 maart
Koningsdag Woensdag27 april 2016
Meivakantie 2 t/m 17 mei
Zomervakantie 11 juli t/m 19 augustus
De verlengde schooldag lessen van Skils for Kids gaan ook weer starten, bij ons op school.
Er kan nu worden aangemeld voor het eerste blok. Dit doet u via de site: www.skillsforkids.nl/oranjeschool
Het volgende wordt het eerste blok aangeboden:
Kleutertheater op dinsdag 15:15-16:15 | groep 1,2
“Er was eens…..”. Tijdens de lessen kleutertheater ervaart het kind een vlotte en enthousiasmerende kennismaking met het theater vak. Kenmerkend is de vaart, het plezier en de gemeenschappelijke ervaring. Gêne wordt snel overboord gegooid. Voor dat je het weet staat iedereen op de speelvloer. We oefenen stemgebruik, uitbeelden van emoties en het verschil tussen echt en spel.
Design met restmateriaal op dinsdag 15:15-16:15 | groep 3,4
Waarom al je dozen, potjes, doppen en ander materiaal weggooien. In deze lessen maken wij van alle soort restmateriaal ware kunstwerken.
Aan de hand van een thema of onderwerp krijgen kinderen de kans om hun fantasie te gebruiken. Het zal resulteren in ware kunstwerken
Techniek op donderdag 15:15-16:15 | groep 5,6
Veel kinderen willen vaak het ‘hoe en waarom’ weten.
Bij ons gaan ze daadwerkelijk aan de slag met allerlei technische vragen. Hoe maak je een stroomkring? Hoe werken robots? Wat is een stevige constructie? Veel uitleg maar daarnaast vooral veel doen. Dat is ons motto.
Extreme sporten op vrijdag 15:00-16:00 | groep 7,8
Net als Robin Hood altijd al met een handboog van ver op een doel willen schieten? Dat kan bij ons. Onder leiding van een deskundig instructeur trainen de kinderen op een leuke manier hun schouders-, rug- en armspieren. Ook concentratie is van groot belang. Wie zich goed concentreert, schiet prachtige pijlen. Maar dat is nog niet alles! In deze cursus maak je namelijk kennis met allerlei extreme sporten die je normaal niet zomaar doet! Al eens gehoord van Run Archery? Een combinatie van veldlopen (cross country) en handboogschieten? Of Streetsurfen? Waarbij je meerdere technieken leert die oorspronkelijk van het golfsurfen, skateboarden en snowboarden afkomstig zijn? Kinderen verbeteren daarmee niet alleen hun evenwichtsgevoel, maar ook hun concentratievermogen. En wat als uw kind valt? Beschermende kleding is natuurlijk noodzakelijk. Met kniebeschermers, polsbeschermers en een helm kunnen de kinderen wel tegen een stootje. Wie durft?!
Niet roken bij de buren, wilt u rekening houden met onze buren en niet voor hun huis de peuken van de sigaretten achterlaten. Dank u!!!
Ukkepukkies en Samenspel
Spelenderwijs
De eerste schoolweek is alweer voorbij !!! We hebben heel veel zin in het nieuwe schooljaar. We zijn rustig van start gegaan met een klein groepje en word in de loop van de weken weer aangevuld met nieuwe ouders en kinderen. Onze spelenderwijs groep is iedere woensdag van 8.30 tm 10.30 uur, voor kinderen van 2 jaar tot 2 ½ jaar.
UKKEPUKKIES De eerste week is al weer achter de rug en de kinderen zijn al weer aardig gewend. Deze week zijn wij gestart met het thema “Hoera, een baby!”
Zoals u allen weet is juf Stephanie in verwachting en haar zwangerschapsverlof komt al in zicht. Zij zal vrijdag 25 september voor het laatst op de peuterspeelzaal zijn, wij verwachten haar dan weer terug in de loop van januari 2016. Natuurlijk moet juf Stephanie tijdelijk worden vervangen. Wij krijgen dan ook een vaste invalkracht. Haar naam is juf Priscilla Nijman en zij zal 20 september starten op de dagen dat juf Stephanie er ook nog is. Zo kunnen alle kinderen al een beetje aan haar wennen.
Verder is de gymles voor de rode en de gele groep veranderd. Deze twee groepen zullen voortaan op dinsdagochtend gymles krijgen. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind kleding draagt waar hij/ zij zich makkelijk in kan bewegen? Denk hierbij aan een legging, joggingbroek enz. Wij willen u ook vragen geen maillots aan te doen op deze dag, maar sokken.
Gesloten.
In de maand september zijn wij gesloten op maandagmiddag 14 september. Dinsdag 15 september zijn wij de hele dag gesloten i.v.m. Prinsjesdag.
Kinder EHBO 29 September verzorgen wij voor de ouders van de spelenderwijsgroep en van de peuters een avond Kinder EHBO. Voor deze avond kunnen zich max 20 personen opgeven. Dit betekent dat er per groep plek is voor 5 ouders. Wij hebben nog maar een paar plekjes, dus kijk even op de lijst of er voor u nog een plekje is. Wanneer de lijst vol is en u wilt heel graag, laat u dan door een van de leidsters op een reservelijst zetten.Spelinloop.Tijdens het thema “Hoera, een baby!” hebben wij weer zoals u van ons gewend bent een spelinloop. Tijdens het thema is er elke week een inloop waar wij u vragen ongeveer een kwartier langer te blijven. Dit zal zijn tijdens het brengmoment. Hieronder vind u het rooster, dan kunt u er al rekening mee houden in uw agenda. Natuurlijk hangt dit schema ook in de gang op het witte bord. Houdt dit bord in de gaten! Er hangen regelmatig belangrijke boodschappen op.
Spelinloop “hoera, een baby!”
Donderdag 3 september voor alle groepen.
Woensdag 9 september voor de rode groep.
Vrijdag 11 september voor de gele en blauwe groep.
Donderdag 17 september voor alle groepen.
Dinsdag 22 september voor alle groepen.
(dit is een activiteit in de gymzaal die iets langer duurt dan 15 minuten. Houdt hier rekening mee in uw agenda)