Nieuwsbrief 21 april 2015

Nieuwsbrief 21 april 2015

VPclubplaatje
Maandag 27 april is het weer Koningsdag, natuurlijk viert heel Nederland dan feest, de vlag uit en een oranje taartje bij de thee.
De Oranjeschool is gesloten en de kinderen zijn vrij. We wensen iedereen een fijne Koningsdag!
Kleuters
Deze week vinden de Koningsspelen plaats op vrijdag 24 april. Op deze dag krijgen de kinderen ontbijt in de klas en een tussendoortje. Maandag 27 april zijn de kinderen vrij vanwege Koningsdag. In de kring leggen we uit dat we de verjaardag van onze koning Willem Alexander vieren en waar de kleur oranje voor staat. Dit leren we aan met dit versje. Thuis willen ze dit graag aan u laten horen.
Koning – versje
Ik zou zo graag – dat lijkt me fijn
een echte koning willen zijn
Een met een mantel en een kroon
dat lijkt me echt te gek gewoon
en elke morgen bij ’t ontbijt
zegt iedereen: dag majesteit!
Overblijfkaarten kopen
Juf Hannie is er op dinsdag, woensdag en vrijdag. Dat zijn de enige dagen om overblijfkaarten te kopen in de keuken bove
Koningsdag 27 april, 1 en 18 mei zijn de kinderen vrij.
Centrale eindtoets 2015
Vandaag zijn de kinderen van groep 8 begonnen aan de eindtoets! Dit jaar verplicht voor ale kinderen van groep 8. Ze hadden er zin in! En we wensen iedereen veel succes!! Natuurlijk hopen we op een goed resultaat.
Project Meten & Wegen
In april gaan wij voor de tweede keer dit schooljaar het project Meten en Wegen uitvoeren op school. Elk kind wordt apart genomen tijdens de gymles om te worden gemeten en gewogen in hun gymkleding, met deze gegevens wordt vertrouwelijk omgegaan. Door deze meting wordt duidelijk welke kinderen misschien wat extra hulp nodig hebben om een gezond gewicht te krijgen of te houden. Deelname aan de meting is vrijwillig. Hebt u bezwaar tegen de meting meld dit dan schriftelijk bij de leerkracht of de gymjuf. We hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk kinderen meedoen.
Praktisch en theoretisch verkeersexamen groep 7 Het officiële praktisch verkeersexamen is op 26 mei. Ook dan onontbeerlijk: JE FIETS! En nu alvast een oproep aan ouders om te assisteren. Ook voor deze dag opgeven bij de juffen! Alvast onze hartelijke dank. Het theoretisch verkeersexamen is achter de rug. Gefeliciteerd met het behalen van je eerste diploma! Voor de kinderen die een herexamen hebben, zal dat plaatsvinden op donderdag 21 mei.
Meivakantie
De meivakantie begint vrijdag 1 mei en eindigt op 18 mei. Dinsdag 19 mei gaan we weer beginnen.
Watoto – Zending
Elke 3 maanden haalt juf Ilse de spaarpotjes op in de groepen en elke keer is het nog steeds een mooi bedrag! Fijn hoor! De eerste keer heeft groep 5 een heel mooi bedrag bij elkaar gespaard en dit keer was het groep 3 die voor een mooi bedrag heeft gezorgd! Super, en we hopen natuurlijk dat we zo doorgaan! Bij elkaar hebben we nu zo’n 300,00 euro gespaard voor Watoto.
“Ukkepukkies”
Afgelopen week zijn wij met alle groepen naar de kinderboerderij geweest. Wat hebben wij een mooi weer gehad en wat hebben de kinderen genoten! Ook vonden wij het heel fijn dat er zo’n grote opkomst was. De kinderen hebben een speurtochtje gemaakt en hebben alle diertjes kunnen vinden. Het thema “Lente” is nu afgesloten.
Babynieuws!!!
Wij zijn verheugd dat wij bekend mogen maken dat Juf Stephanie in blijde verwachting is! Eind oktober zal zij haar kindje verwachten.
Maandag 27 april is het Koningsdag! De peuterspeelzaal is dan gesloten. Wij wensen iedereen een gezellige Koningsdag toe!
Maandag 18 mei is de peuterspeelzaal gesloten, dit betekent dat de meivakantie een dag langer duurt.
Luizencontrole
Hoera luizen vrij. Jammer genoeg niet neten vrij. Desbetreffende groepen hebben een brief meegekregen en worden een keer extra gecontroleerd. Blijft u goed controleren! (nat kammen)? Volgende controle is woensdag 1 april aanstaande.Onze school is vaak luizenvrij. Dat komt natuurlijk ddoor het goed controeleren van de haren door de ouders en…………………..door de controle.Wilt u ons helpen samen met andere ouders te controleren, dan vragen we u zich aan te melden. Dat kan bij directie of OR.
Schoolreis: Donderdag 30 april 2015 is het zo ver: de schoolreis van de Oranjeschool! Deze keer staat een bezoek aan attractiepark Drievliet op het programma.
De kosten van de schoolreis bedraagt 25 euro per kind. Vandaag krijgt u de schoolreisbrief mee waarin de informatie staat. De leerlingen van groep 7 en 8 gaan niet mee, ze hebben een eigen programma hier op school.
Koningsspelen Op vrijdag 24 april houden wij op de Oranjeschool en in heel Nederland, de Koningsspelen. We hebben er zin in en duimen voor goed weer. Een Oranjezonnetje zou fijn zijn.
Alle ouders die zich hebben opgegeven krijgen vandaag de brief met informatie mee. Fijn dat we weer op zoveel steun mogen rekenen.
GRATIS WORKSHOP HUISWERKBEGELEIDING VOOR OUDERS
Hoe kun je je kind goed begeleiden bij het maken van huiswerk?
Een praktische workshop vol tips, verzorgd door AFTER’S COOL en het CJG.
Tijdens deze workshop wordt er ingegaan op vragen als:
– Welke vaardigheden komen goed van pas in de brugklas?
– Hoe leer je voor Frans, geschiedenis en wiskunde?
– Hoe maak je een goede planning?
En natuurlijk is er mogelijkheid om uw eigen vragen te stellen! De workshop is bedoeld voor ouders van kinderen van 11 – 13 jaar. Wanneer: Woensdag 20 mei 2015 Tijd: 19.30 tot 21.30 uurWaar: CJG Scheveningen, Scheveningseweg 56 Aanmelden: scheveningen@cjgdenhaag.nl
Kosten: GRATIS
Muziekkamp Solleveld
Heb je de eerste week van de schoolvakantie nog niets te doen? Doe dan mee met het muziekkamp Solleveld voor kinderen van 7 t/m 14 jaar. Van 13 t/m 17 juli 2015. Verrassend, leuk en betaalbaar. Een belevenis die je moet meemaken. In 5 dagen leren we je kennis maken en experimenteren met muziek, dans en zang in de buitenlucht maar we doen ook spelletjes, sporten en creatief. Locatie: Kampeerterrein Solleveld aan de Monsterseweg, achter Kijkduin. Op dit terrein staan grote tenten. Het is een dagkamp dus uw kind iedere dag brengen tussen 8.00 en 9.30 uur en ophalen tussen 17.00 en 18.00 uur. Dit kamp kost € 75,00 per kind per week.
Inschrijven kunt u op 2 manieren:
1. Via de website: www.werkenaanwelzijndenhaag.nl/activiteiten/kinderen/muziekkamp.
2. Op locatie YMCA-Scheveningen, Keizerstraat 58 op woensdagen van 14 tot 17 uur.
Meer informatie: Martin Bruijn 06-12534207 en Ernst Fortunati 06-20715109
info@werkenaanwelzijndenhaag.nl
Haagse Natuurverkenners: lekker naar buiten met uw kinderen!
Kom zaterdag 25 april of zondag 26 april naar het Zuiderpark.
Samen met uw kinderen ontdekt u de leukste plekken: bijen vliegen af en aan bij de bijenstal, kinderen kunnen dammen bouwen in de natuurspeeltuin Zuiderpret, lekker van een grashelling af rollen, waterdiertjes vangen in een vijver en nog veel meer….
Startpunt: bij de stadsboerderij Herweyerhoeve, Anna Polakweg 7 Den Haag.
Daar krijgt u voor 2 euro een routeboekje.
Starttijd: tussen 11.00 en 14.00 u. De route duurt ca. 2 uur.
Wilt u vaker samen met uw kinderen struinen en genieten van de natuur in Den Haag?
Dit kan! Er zijn zes activiteiten van de Haagse Natuurverkenners. Vijf keer gaan we in het weekend wandelen en spannende activiteiten doen in het Haagse groen. Op zondag 29 november is er een spetterend Natuur- en Techniekspektakel in de Haagse Hogeschool als afsluiting.
Kinderen tussen 7 en 13 jaar kunnen lid worden. Het lidmaatschap kost €15, – per jaar.
Heeft u een Ooievaarspas, dan wordt uw kind al voor € 1,50 lid.
Kinderen die lid zijn krijgen een clubkaart waarop ze elke wandeling een stempel verzamelen. Voor elke wandeling ontvangen ze een digitale nieuwsbrief en ze krijgen de wandelroutes en deelname aan de verrassingsactiviteiten gratis.
Geef uw kind snel op. Het aanmeldformulier staat op: www.denhaag.nl/natuurverkenners
Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Safiye Karatay, tel. 070-3532996.
VakantiepasClub Meivakantie
De makers van de ZomervakantiePas hebben ook voor de meivakantie weer een leuk activiteitenaanbod (met korting) samengesteld. VakantiepasClubleden kunnen o.a. op zoek naar schatten bij Avonturia, praten met kamerleden, armbandjes maken bij Limited Edition of meedoen aan een workshop bij Jeugdtheaterschool Rabarber.
Basisschoolkinderen kunnen zich via de website kindervakantiepas.nl aanmelden als VPClublid.
Zij krijgen dan 2 weken vóór elke schoolvakantie een mailtje met VakantiePas kortingsbonnen
en een link naar de website waar de activiteiten beschreven staan.
Is uw kind nog geen VP Clublid, geef het dan (gratis) op via www.kindervakantiepas.nl
We wensen u een fijne week toe!