Nieuwsbrief 23 juni 2015

Nieuwsbrief 23 juni 2015

VERjaardagLidia Zingen voor juf Lidia
Bijna vakantie, nog een paar weekjes en het zit er weer op. Voor alle kinderen de laatste loodjes, nog wat toetsen en werken aan de laatste opdrachten van de methoden. Het weer werkt wat dat betreft aardig mee, zo werken we ook deze laatste weken nog goed door.
Groep 7 De laatste maand is groep 7 niet meer gesplitst. Ook op maandag en dinsdag in 1 groep met juf Debby.
Groep 8 heeft de afscheidsavond op dinsdag 7 juli en woensdagochtend zijn zij de laatste keer op school. Groep 8 heeft donderdag 9 juli al vrij.
Strandspelen We willen het schooljaar sportief afsluiten op het strand. Maandag 29 juni en dinsdag 30 juni worden de strandspelen gehouden voor de groepen 1 t/m 8. Maandagochtend zoeken we ouders voor groep 1 en 2, voor het begeleiden van de spelletjes op het strand. Dinsdagochtend voor de groepen 3, 4 en 5 en dinsdagmiddag (12.30u tot 14.30u) voor de bovenbouw, de groepen 6,7 en 8.U krijgt deze week bericht waar u bent ingedeeld en hoe laat we u verwachten. We kunnen nog extra ouders gebruiken vanaf groep 3. Alvast onze hartelijke dank.
Rapporten Alle kinderen krijgen woensdag 8 juli hun rapport! De rapporten worden eerst met de kinderen besproken en gaan daarna mee naar huis. Wilt u een gesprek met de leerkracht, dat graag ruim van te voren aangeven. De leerkracht kan ook aangeven nog een gesprek met u te willen.
Het Historisch Festival Scheveningen
Op zaterdag 22 augustus 2015 zal in het oude dorp van Scheveningen het Historisch Festival Scheveningen plaatsvinden. De Keizerstraat en de straatjes aan de oostzijde van de winkelstraat krijgen een prominente rol als openluchttheater. Het evenement wordt een wandeling door de tijd (van de 18e eeuw tot en met 1980). In het gehele festivalgebied zijn diverse activiteiten gepland zoals tableaus vivants (levende schilderijen), mensen die in historische kledij flaneren en muzikale optredens.
De opening van het festival zal mede worden verricht door Bobbie van “Ernst Bobbie en de rest”!
De organisatie van het festival is op zoek naar ouders en vooral kinderen die mee willen doen als figurant in één van de vele tableaus (onder meer een oud schoolklasje, een groot vissersgezin uit ongeveer 1920, volksgaarkeuken, etc..).Als u en/of uw kind zich opgeeft voor dit festival kan uw kind gebruik maken van de kleding die destijds door de kinderen van de school is gebruikt tijdens de herdenking van de landing van de Prins op 30 november 2013.
Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website van het festival: www.historischfestivalscheveningen.nl
U kunt zich als figurant/vrijwilliger aanmelden bij het navolgende mailadres: vrijwilligers@historischfestivalscheveningen.nl
We hopen op veel aanmeldingen zodat het festival een prachtig feest gaat worden!
Namens de organisatie van het Historisch Festival Scheveningen
(deze pagina is van de Ukkepukkies)
Zoals u weet gaan wij a.s. Vrijdag 26 juni op schoolreis. Vergeet u het niet !
Geitenboerderij “t Geertje”
Geerweg 7 2381 LT Zoeterwoude
9.45 tot 11.30 uur
De peuterspeelzaal zorgt voor iets lekkers voor de kinderen.( er mogen geen zelf meegebrachte consumpties genuttigd worden tijdens ons bezoek aan boerderij t Geertje)
Thema “Oef wat warm”. Wij zijn al weer een week op weg in ons thema, wat hebben de kinderen het fijn en wat genieten zij van de ontdekactiviteiten! Op de foto’s hieronder ziet u de kinderen druk bezig met scheerschuim.
Hieronder vindt u het schema voor de spelinloop.
Vrijdag 26 juni schoolreis voor alle groepen Ukkepukkies. Per kind moet er een begeleider mee, u gaat met eigen vervoer naar de boerderij. Meer info, zie boven.
Dinsdag 30 juni juffendag bij de Ukkepukkies. ’s Morgens komen alle kinderen, de ouders blijven het eerste deel (tot ongeveer 9.15 uur) van de ochtend erbij. Houdt hier rekening mee in uw agenda 
Juffendag (Ukkepukkies)
Zoals ieder jaar vieren wij ook dit jaar weer onze Juffendag! Dan vieren alle peuterjuffen hun verjaardag! Dit zal plaatsvinden op 30 juni a.s. Alle groepen komen in de ochtend en mogen verkleed naar school! Het thema is dit jaar “Zomer”. We zouden het leuk vinden wanneer alle kinderen in het wit gekleed komen met een vleugje zomer. Denk aan gekleurde bloemen in het haar, bloemenkransen, hawaibloesjes enzovoort. ’s Middags zijn alle kinderen vrij. De ochtend duurt tot 11.30 uur, u kunt uw kind dan weer ophalen.
Intekenlijst schoonmaken (Ukkepukkies) Het einde van het schooljaar nadert alweer en zoals sommigen van u wel weet, vragen wij altijd of de ouders willen helpen schoonmaken in de klassen. Ook dit jaar willen wij u weer vragen. U kunt zich opgeven door in te tekenen op de daarvoor bestemde intekenlijsten. Deze hangen in de gang! Wij hebben gezien, dat er nog niet zo heel veel ouders hebben ingetekend op de lijsten. We kunnen alle hulp gebruiken, dus wij vragen u zo snel mogelijk in te schrijven.
Kinder ehbo (Ukkepukkies) 29 September verzorgen wij voor de ouders van de spelenderwijsgroep en van de peuters een avond Kinder EHBO. Voor deze avond kunnen zich max 20 personen opgeven. Dit betekent dat er per groep plek is voor 5 ouders. Als het vol is, kunt u zich nog op een reserve lijst laten zetten. Ook voor deze cursus meken wij een intekenlijst, die komt ook in de klas te hangen vanaf deze week. Let op vol=vol!
Onze laatste schooldag voor de zomervakantie zal zijn op donderdag 9 juli. Daarna vakantie!
Vakantieregeling 2015-2016
Eerste schooldag ==> dinsdag 25 augustus
Studiedag 14 september
Prinsjesdag 15 september
Sinterklaas alleen vrijdagmiddag 4 dec
Herfstvakantie 19 okt t/m 23 oktober
Fijne week!
Kerstvakantie 21 december t/m 1 januari 2016
Voorjaarsvaakntie 22 t/ 26 februari 2016
Goede Vrijdag en 2e Paasdag 25 maart/ 28 maart
Koningsdag Woensdag 27 april 2016
Meivakantie 2 t/m 17 mei
Zomervakantie 11 juli t/m 19 augustus
Fijne week!