Nieuwsbrief 31 maart 2015

Nieuwsbrief 31 maart 2015

ERopuit
Kleuters
Afgelopen vrijdag hebben we het thema Eropuit gezamenlijk met de Ukkepukkies geopend. Juf Jenny en juf Lotte hebben op het schoolplein gekampeerd. En ze hadden zich nog verslapen ook! Na een ontbijt en ochtendgymnastiek konden we de dag beginnen.
In de groep doen we veel spelletjes om het geheugen van de kinderen te verbeteren. Dit kunt u thuis ook oefenen. Bijvoorbeeld met het spelletje “we gaat erop uit en zien geitjes. We gaan eropuit en zien geitjes en koeien. We gaan er op uit en zien geitjes, koeien en ….” Maar memory en kwartet zijn hier ook goede voorbeelden van.
Op donderdag 2 april vieren we Pasen. We lopen om 8.30 uur naar de kerk in een lange stoet en weer terug naar school. We zouden het erg fijn vinden wanneer u met ons mee loopt naast de rij en ons helpt bij het oversteken. We krijgen een heerlijke Paaslunch aangeboden waarna we eieren gaan zoeken bij de Mallemok. Hier kunt u de kleuters om 14.00 uur ophalen.
Het koor
Er wordt ontzettend hard geoefend door ons Oranjekoor. Ze swingen er op los.
Herinnering Honden mogen niet in de school en niet op het schoolplein.We maken een uitzondering als uw kind een spreekbeurt over de hond geeft.
Overblijfkaarten kopen Juf Hannie is er op dinsdag, woensdag en vrijdag. Dat zijn de enige dagen om overblijfkaarten te kopen in de keuken boven.
Pasen
Donderdag 2 april vieren we Pasen in de kerk en op school. U bent van harte welkom om deze viering mee te maken. Alle kinderen komen gewoon naar school en we lopen naar de kerk (loopt u mee??) 9.00u starten we daar de viering met alle kinderen en belangstellenden. We hebben Paaslunch op school. Alle kinderen blijven over om 14.00u gaan alle kinderen beginnen aan hun Paasweekend. Lekker lang voor de kinderen, want 7 april hebben we studiedag en zijn de kinderen vrij. Dat geldt ook voor 1 en 18 mei.
Schoolfotograaf
Wilt u de enveloppe (met geld of foto`s retour) inleveren deze week bij de groepsleerkracht!
De MR is op zoek naar een nieuw MR lid!!
Wat is de MR nu precies?
De MR is het orgaan waarin ouders en teamleden van de Oranjeschool meedenken en meebeslissen over belangrijke zaken rondom de school en het onderwijs.
Vindt u het belangrijk om uw stem te laten horen en mee te denken? Dan is dit zeker iets voor u!
Bij de nieuwsbrief krijgt u een brief mee om zich kandidaat te stellen voor de verkiezingen. We hopen op veel reacties. Voor vragen kunt u terecht bij de MR leden.
Skills for kids Er is geen les Street Dance op 2 april, dat wordt 9 april en de ouders zijn uitgenodigd om te komen kijken het laatste half uur.
Thema avond “Social Media” in wijkgebouw ons Centrum Tesselesestraat 59
De jeugdraad van de Prinses Julianakerk organiseert op donderdag 16 april een avond voor ouders van kinderen en tieners. Het inhoud van deze avond gaat over het social media gebruik van uw zoon of dochter. De wereld is de afgelopen 10 jaar snel veranderd door de opkomst van Social Media. Als opvoeder wordt je geconfronteerd met verschillende vragen. Wat is normaal bij mijn kind of tiener? Kan ik ook nog grenzen stellen bij mijn zoon of dochter? Wat doe je bijvoorbeeld als er midden in de nacht nog van alles gedeeld wordt op de Whats ‘App, terwijl je zoon of dochter hoort te slapen?
Op deze avond zal Björn van Veelen naar wijkgebouw Ons Centrum komen om te spreken over dit onderwerp. Hij zal informatie geven over wat Social Media voor kinderen en tieners betekend en hoe de verschillende leeftijden hiermee omgaan. Deze avond zal Björn ook advies geven aan ouders en leidinggevenden hoe we op een positieve wijze om kunnen gaan met Social Media in de opvoeding.
Dit belooft een interessante avond te worden.
U bent als ouder van harte welkom om 19.30 uur in Ons Centrum aan de Tesselsestraat 59
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arjo van der Steen, de kerkelijk (jongeren) werker van de Prinses Julianakerk: 06-55553373 / arjo.pjk@gmail.com
Een kennismaking met de spreker:
“Mijn naam is Björn van Veelen. Ik ben werkzaam als jongerenwerker bij een landelijke jeugdorganisatie. En daarnaast werk ik als docent op een VMBO school. In dagelijks leven kom ik dus veel in aanraking met sociale media. En tijdens deze avond wil ik graag samen met jullie op zoek gaan naar een aantal antwoorden. Want hoe ga je als kind, tiener of jongere eigenlijk om met sociale media? En hoe begeleid jij je kind dan daarin? Verder zullen we ook nadenken over de gevaren van sociale media. Hoe signaleren we gevaren en wat kunnen we er vervolgens aan doen? Maar we zullen ook kijken naar de mooie kanten van sociale media. Wat zijn de voordelen voor jouw kind? En wat zijn eigenlijk de positieve effecten van sociale media? Kortom, een avond waar je als ouder dus écht bij moet zijn!”
Praktisch en theoretisch verkeersexamen groep 7 vrijdagmiddag 17 april heeft groep 7 (ook taalklaskinderen groep 7) oefenexamen met de fiets, dat betekent natuurlijk dat iedereen op de fiets komt. Welke ouders willen meefietsen? Graag opgeven bij de leerkracht. Donderdag 16 april is het theoretisch examen voor verkeer. Goed oefenen. Het prettigst is natuurlijk als iedereen in 1 keer slaagt! Er is een leuke APP voor tablet beschikbaar van VVN, oefenen voor het theoretisch en praktisch verkeersexamen. Interactief oefenen voor het examen met je eigen telefoon of tablet. Succes! Het officiële praktisch verkeersexamen is op 26 mei. Ook dan onontbeerlijk: JE FIETS! En nu alvast een oproep aan ouders om te assisteren. Ook voor deze dag opgeven bij de juf! Alvast onze hartelijke dank.
Meivakantie De meivakantie begint vrijdag 1 mei en eindigt 18 mei.
Watoto – Zending Elke 3 maanden haalt juf Ilse de spaarpotjes op in de groepen en elke keer is het nog steeds een mooi bedrag! Fijn hoor!
De eerste keer heeft groep 5 een heel mooi bedrag bij elkaar gespaard en dit keer was het groep 3 die voor een mooi bedrag heeft gezorgd! Super, en we hopen natuurlijk dat we zo doorgaan!
Bij elkaar hebben we nu zo’n 300,00 euro gespaard voor Watoto.
Muziekkamp Solleveld
Heb je de eerste week van de schoolvakantie nog niets te doen? Doe dan mee met het muziekkamp Solleveld voor kinderen van 7 t/m 14 jaar. Van 13 t/m 17 juli 2015. Verrassend, leuk en betaalbaar. Een belevenis die je moet meemaken. In 5 dagen leren we je kennis maken en experimenteren met muziek, dans en zang in de buitenlucht maar we doen ook spelletjes, sporten en creatief. Locatie: Kampeerterrein Solleveld aan de Monsterseweg, achter Kijkduin. Op dit terrein staan grote tenten. Het is een dagkamp dus uw kind iedere dag brengen tussen 8.00 en 9.30 uur en ophalen tussen 17.00 en 18.00 uur. Dit kamp kost € 75,00 per kind per week.
Inschrijven kunt u op 2 manieren:
1. Via de website: www.werkenaanwelzijndenhaag.nl/activiteiten/kinderen/muziekkamp.
2. Op locatie YMCA-Scheveningen, Keizerstraat 58 op woensdagen van 14 tot 17 uur.
Meer informatie: Martin Bruijn 06-12534207 en Ernst Fortunati 06-20715109
info@werkenaanwelzijndenhaag.nl
Haagse Natuurverkenners: lekker naar buiten met uw kinderen!
Kom zaterdag 25 april of zondag 26 april naar het Zuiderpark.
Samen met uw kinderen ontdekt u de leukste plekken: bijen vliegen af en aan bij de bijenstal, kinderen kunnen dammen bouwen in de natuurspeeltuin Zuiderpret, lekker van een grashelling af rollen, waterdiertjes vangen in een vijver en nog veel meer….
Startpunt: bij de stadsboerderij Herweyerhoeve, Anna Polakweg 7 Den Haag.
Daar krijgt u voor 2 euro een routeboekje.
Starttijd: tussen 11.00 en 14.00 u. De route duurt ca. 2 uur.
Wilt u vaker samen met uw kinderen struinen en genieten van de natuur in Den Haag?
Dit kan! Er zijn zes activiteiten van de Haagse Natuurverkenners. Vijf keer gaan we in het weekend wandelen en spannende activiteiten doen in het Haagse groen. Op zondag 29 november is er een spetterend Natuur- en Techniekspektakel in de Haagse Hogeschool als afsluiting.
Kinderen tussen 7 en 13 jaar kunnen lid worden. Het lidmaatschap kost €15, – per jaar.
Heeft u een Ooievaarspas, dan wordt uw kind al voor € 1,50 lid.
Kinderen die lid zijn krijgen een clubkaart waarop ze elke wandeling een stempel verzamelen. Voor elke wandeling ontvangen ze een digitale nieuwsbrief en ze krijgen de wandelroutes en deelname aan de verrassingsactiviteiten gratis.
Geef uw kind snel op. Het aanmeldformulier staat op: www.denhaag.nl/natuurverkenners
Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Safiye Karatay, tel. 070-3532996.
Luizencontrole Hoera luizen vrij. Jammer genoeg niet neten vrij. Desbetreffende groepen hebben een brief meegekregen en worden een keer extra gecontroleerd. Blijft u goed controleren! (nat kammen)? Volgende controle is woensdag 1 april aanstaande.Onze school is vaak luizenvrij. Dat komt natuurlijk door het goed controleren van de haren door de ouders en…………………..door de controle.Wilt u ons helpen samen met andere ouders te controleren, dan vragen we u zich aan te melden. Dat kan bij directie of OR.
Schoolreis: Donderdag 30 april 2015 is het zo ver: de schoolreis van de Oranjeschool! Deze keer staat een bezoek aan attractiepark Drievliet op het programma.
De kosten van de schoolreis bedraagt 25 euro per kind. Vandaag krijgt u de schoolreisbrief mee waarin de informatie staat.
Koningsspelen Op vrijdag 24 april houden wij op de Oranjeschool de Koningsspelen. Om deze dag te laten slagen zijn wij voor het ochtendprogramma nog op zoek naar ouders, verzorgers, opa’s en oma’s die een groepje willen begeleiden tijdens het spelen van de diverse spelletjes. Bij elk spelletje is een handleiding aanwezig die kort en duidelijk het doel van de activiteit uitlegt. Tevens zullen de leerkrachten rondlopen ter ondersteuning van de spellen.
De spelletjes en groepjes worden ingedeeld naar bouw.
U kunt zich opgeven door het strookje (bij de nieuwsbrief op papier) in te vullen en in te leveren bij één van de leden van de commissie Koningsspelen. (juf Janneke, juf Mariëlle S (gym), juf Jenny (zeepaardjes), juf Leonie (3/4) & meester Rick (8)). Ook voor eventuele vragen kunt u bij bovenstaande personen terecht.
Alvast bedankt!!!
Spelenderwijs
Aanstaande woensdag is het zover! Wij gaan met de spelenderwijs groep naar de kinderboerderij, mits het weer het toelaat natuurlijk. Wij zijn erg benieuwd naar de pasgeboren lammetjes.
Bij de peuters zijn ze begonnen met het thema “lente” en wij gaan daar ook mee aan het werk. Nu alleen nog het weer iets beter en dan zijn wij er helemaal klaar voor.
Ukkepukkies
Aankomend weekend is het al weer Pasen, dat betekent dat wij dit bij de Ukkepukkies gaan vieren met een paasontbijt. Alle drie de groepen komen donderdagochtend om half negen en worden om half elf weer opgehaald. ‘sMiddags zijn de kinderen allemaal vrij. Vrijdag (Goede vrijdag) en maandag (2e paasdag) is de peuterspeelzaal ook gesloten. Dinsdag verwachten wij iedereen weer. Wij wensen iedereen een heel gezellig paasweekend toe!
Wij zijn deze week ook weer begonnen met het nieuwe thema “Lente”. Hieronder vind u het rooster voor de spelinlopen en de ouderactiviteit.
Spelinloop thema “Lente”:
Woensdag 8 april voor de rode groep
Vrijdag 10 april voor de gele en blauwe groep.
Donderdag 16 april gaan de gele en de rode groep een uitje maken naar de kinderboerderij!!!
De gele en de rode groep verzamelen om 13.00 uur bij de kinderboerderij ’t Waaygat, er blijft dan gedurende het bezoek minimaal een begeleider bij uw kind.
Dinsdag 14 april gaat de blauwe groep een uitje maken naar de kinderboerderij.
De blauwe groep verzamelt om 13.00 uur bij de kinderboerderij ’t Waaygat, er blijft dan gedurende het bezoek minimaal een begeleider bij uw kind.
Maandag 18 mei is de peuterspeelzaal gesloten, dit betekent dat de meivakantie een dag langer duurt.
We wensen u een fijne week toe!