Nieuwsbrief nr 30(apr) 2015-2016

Nieuwsbrief nr 30(apr) 2015-2016

circusKristal
De Centrale Eindtoets zit erop en nu de resultaten maar afwachten. Om het te vieren dat het gedaan is en met elkaar de laatste weken in groep 8 op de Oranjeschool, is de groep gaan bowlen en daarna lekker gaan steengrillen. Een gezellig samen zijn van groep 8 met hun meester en teamleden. Het was erg leuk en er is sportief gestreden om de hoogste punten. Dinsdag 5 juli de afscheidsavond met de musical in de school en dan zit het erop!
Circus Kristal
Wat een leuk circus was het afgelopen maandag. De kinderen hebben geweldig goed hun best gedaan. We wisten niet dat er zoveel acrobaten op school zaten! Er staan al heel veel foto’s op de site en we willen alle ouders (vrienden, familie etc.) bedanken die zo geweldig geholpen hebben.
Schoolfotograaf
Dinsdag werden de foto’s gemaakt en wat zag iedereen er prachtig uit. Het worden vast heel leuke foto’s. De groepsfoto’s konden niet buiten gemaakt worden vanwege het weer. Na de meivakantie zullen de foto’s met de kinderen in een enveloppe mee naar huis gaan. Wilt u de foto’s houden, dan met het bedrag in de enveloppe dezelfde week weer inleveren en anders de enveloppe met foto’s teruggeven.
Schoolreis
Dit keer wel heel bijzonder vanwege de weersomstandigheden. Helaas hebben we dat niet zelf in de hand… Wel hebben we er ook nu weer met alle hulp van ouders een goede dag van weten te maken!!!
Helaas hebben we nog niet van iedereen de betalingen binnen, wilt u dit s.v.p. als het nog niet gedaan is, alsnog doen.
Groep 5 Helaas, meester Harm Berger gaat het onderwijs en dus ook onze school verlaten. Na de meivakantie komt juf Kim Vreugdenhil om het schooljaar af te maken. De kinderen kunnen een beetje kennis maken. Ze zal zich in een kort filmpje voorstellen.
VakantiepasClub Meivakantie Alweer bijna vakantie, Meivakantie! VakantiepasClubleden hoeven zich niet te vervelen, want de makers van de ZomervakantiePas hebben ook deze vakantie supertoffe activiteiten samengesteld. Kinderen kunnen o.a. genieten van een High Tea in het Juni Café,
moestuinieren of naar Madurodam. Voor de sportievelingen kan er gebokst worden of naar grote hoogten worden geklommen op de klimmuur! Kijk voor alle activiteiten op vakantiepas.nl.
Basisschoolkinderen kunnen zich via de website vakantiepas.nl aanmelden als VPClublid.
Zij krijgen dan 2 weken vóór elke schoolvakantie een mailtje met VakantiePas kortingsbonnen
en een link naar de website waar de activiteiten beschreven staan.
Is uw kind nog geen VPClublid, geef het dan (gratis) op via www.vakantiepas.nl
Nederlandse les Na de meivakantie zal de Nederlandse les weer starten op vrijdagochtend. Er is een nieuwe leerkracht gevonden door Mondriaan.
Huiswerkbegeleiding De huiswerkbegeleiding voor groep 8 is gestopt. Groep 7 gaat nog even door, tot eind mei.
Fietsen van groep 7 en 8 horen in het fietsenhok naast de school. De fietsen op het grote plein graag goed in de rekken.
Ziekmelden iedere dag melden voor schooltijd of zo snel mogelijk en bij bezoek tandarts of dokter kopie inleveren van afspraak a.u.b. Dank u.
Overblijven en betaling
Overblijfkaarten kunnen bij juf Hanny worden gekocht op dinsdag, woensdag en vrijdag. We vinden het ook heel fijn als het per bankbetaling gedaan wordt. NL65ABNA0580598128, naam van de leerling en groep vermelden en natuurlijk aangeven dat het om een overblijfkaart gaat. Een heel jaar kost voor de bovenbouw €180,00 en een half jaar €90,00 (goedkoper dan losse kaarten). Onderbouw kost een heel jaar €140,00. Er kunnen geen losse betalingen worden gedaan voor 1 keer overblijven. Een kaart van €5,- blijft heel lang geldig. (net als andere kaarten). Heeft u betaald voor een heel jaar of half jaar, dan is de leerkracht daarvan op de hoogte en als het een half jaar betreft, dan is ook de einddatum bekend. Als er een grote betaalachterstand is voor kinderen die willen overblijven dan dat pas weer als de achterstand is verholpen. Dit wordt schriftelijk gemeld bij ouders.
Vakantieregeling 2015-2016
Meivakantie 2 t/m 17 mei (17 mei studiedag)
Zomervakantie 11 juli t/m 19 augustus
Schoolmaatschappelijk werk aanwezig woensdagochtend en donderdagmiddag.
Het schoolmaatschappelijk werk is vertrouwelijk en gratis. Heeft u een vraag/zorg, neem dan gerust contact met mij op Annemieke van Mulligen, Tel: 06-41726944
e-mail: a.vanmulligen@smw-basisschool.nl
Gevonden voorwerpen
Bij de gymzaal blijven steeds spullen over: jassen, tassen, sokken, gymschoenen en nog veel meer. Deze week graag meenemen wat van uw kind is. Kleding en schoenen die overblijven en niet opgehaald worden, gaan naar de kledingbank of het Rode Kruis.
Super leuke bingo 2 mei bij het Trefpunt 13.30u (zaal open 13.00u) Entree voor de kinderen €2,00
en volwassenene €4,00.
Muziekkamp Solleveld
Heb je de eerste week van de schoolvakantie nog niets te doen? Doe dan mee met het muziekkamp Solleveld voor kinderen van 7 t/m 13 jaar. Van 11 t/m 15 juli 2016. Verrassend, leuk en betaalbaar. Een belevenis die je moet meemaken. In 5 dagen leren we je kennis maken en experimenteren met muziek, dans en zang in de buitenlucht maar we doen ook spelletjes, sporten en creatief. Locatie: Kampeerterrein Solleveld aan de Monsterseweg, achter Kijkduin. Op dit terrein staan grote tenten. Het is een dagkamp dus uw kind iedere dag brengen tussen 8.30 en 9.30 uur en ophalen tussen 16.30 en 17.00 uur. Dit kamp kost € 85,00 per kind per week.
Inschrijven kunt u via de website: www.werkenaanwelzijndenhaag.nl/activiteiten/kinderen/muziekkamp.
Meer informatie: Martin Bruijn 06-12534207 en Ernst Fortunati 06-20715109
info@werkenaanwelzijndenhaag.nl
Fijne vakantie. We zien de kinderen graag terug op woensdag 18 mei.
De Ukkepukkies
Thema Eet smakelijk
Belangrijke data: 17 mei dinsdag na de meivakantie is de Peuterspeelzal gesloten, net als de Oranjeschool.
In week 15 zullen de tien minuten gesprekken van de peuters plaats gaan vinden.
De inschrijflijsten voor deze gesprekken hangen in de gang.
Dinsdagochtend 24 mei is de peuterspeelzaal de juffen hebben deze ochtend cursus, ‘s middags is de speelzaal gewoon open.
Woensdag 1 juni is de peuterspeelzaal gesloten, ook deze ochtend hebben de juffen cursus.
peuterEETsmakelijk