Nieuwsbrief nr 33 (juni) 2015-2016

Nieuwsbrief nr 33 (juni) 2015-2016

ZEEHerdenking
Herdenking Zeelieden
Avondvierdaagse
Gelukkig hebben we het vorige week droog gehouden! Gefeliciteerd met de mooie medailles!
Virus
Bij de kleuters heerst het hand voet en mond virus. Dit lijkt op waterpokken. Blaasjes en koorts. We hebben het gemeld bij de GGD. Het is wel besmettelijk, maar verder geen heel bijzondere maatregelen. Het is wel prettig dat wanneer de leerling nog blaasjes heeft, i.v.m. de besmettelijkheid thuis blijft.
Woensdag 22 juni
Sponsorloop woensdag 22 juni houden we met school een sponsorloop. De opbrengst hiervan zal ten goede komen voor onderzoek naar Moya Moya en is mede een initiatief van Raymond Spaans, de vader van Finn uit groep 5. Bij deze nieuwsbrief krijgt iedere leerling een brief met uitleg en een sponsorloop formulier.
Wanneer u wilt helpen door bijvoorbeeld langs de route te staan, en te zorgen dat de kinderen goed lopen, graag!
Omdat de route van de rondjes deels over straat gaat willen we dringend verzoeken die dag de auto niet te parkeren in de Burg. vd Werfstraat of Jan van Houtstraat.
Bingo/ tombola woensdagmiddag 22 juni Diezelfde middag wordt er op school een bingo gehouden door de ouderraad. Kinderen en ouders zijn welkom van half 2 tot ca. half 4 in de gymzaal. Er zijn mooie prijzen te winnen: Intension (3 abonnementen/ zonnebank)/ Haags snoephuis (3 snoeppakketten)/ Bowlingbaan Scheveningen (uurtje bowlen)/ Uithof (4 vrijkaarten naar keuze)/ Roodenrijs (2 smultaartbonnen)/ Rituals (leuke pakketjes) /Jumbo( heren/ dames en kinderpakket)/ Simonis (diner bon a 25,) / Jaczon (haring)/ bloemenkiosk t Kegeltje ( 3 bloemenverrassing)/ Harry Houwaard- Boksschool (boksles voor de hele klas)/ Nootdorp – theater Cultura – theaterkaartjes 4 vrijkaarten/ Massage- bon/
De opbrengst van de bingo komt ten goede van de school voor speciale activiteiten.
Er worden 3 bingorondes voor kinderen gehouden en 2 tombola rondes voor volwassenen. De kaarten voor zowel de bingo als de tombola zijn 3 voor €5,00. Voor de kinderen inclusief limonade en wat lekkers. Voor volwassenen is er tegen een kleine vergoeding koffie en thee, met zoete en hartige hapjes. De kaarten zijn te koop op donderdagmiddag om 3 uur in de hal van de school en natuurlijk vlak voor de start van de bingomiddag. De kaarten kosten per stuk €2,00. Neem zelf een stift/ pen /potlood mee!
Fietsexamen groep 7 Vorige week heeft groep 7 meegedaan aan het praktijk fietsexamen. Ze zijn allemaal geslaagd! Gefeliciteerd!
1Fietsexamengr7
Herdenking Scheveningse Zeelieden
Elk jaar vindt in de Oude Kerk en aansluitend bij het monument op de boulevard de herdenking plaats. Dit jaar waren we met leerlingen van groep 7&8 erbij. Drie leerlingen van onze school hebben ook bloemen gelegd bij het monument.
Olympiade Op maandag 13 juni neemt groep 8 deel aan de Haagse Olympiade. Dit sportfestijn vindt plaats op het terrein van de HALO nabij Laan van Poot 363. De kinderen dienen hier op eigen gelegenheid naar toe te komen.
Houd qua tijd rekening met: 8:00 uur tot 15:30 uur.
Er volgt nog een brief met exacte tijdstippen en overige informatie.
VakantieBieb-app
Binnenkort krijgen de leerlingen een ansichtkaart me naar huis van de VakantieBieb-app. Lezen is heel erg belangrijk en daarom heeft de VakantieBieb een app ontwikkeld waar heel veel leuke avontuurlijke e-books op staan. Zo kunnen de leerlingen van groep 4-5 ook in de vakantie door blijven lezen.
U kunt alvast op www.vakantiebieb.nl kijken voor meer informatie.
Zagazoo
Wist u dit? Dat school samenwerkt met onze Buitenschoolse opvang Triodus Zagazoo. De BSO zit bij ons in de school.
Zagazoo zorgt voor opvang na school tijd van 15:00 uur tot 18:00 uur. Juf Deborah en juf Lisette zorgen er voor dat de kinderen na schooltijd nog een gezellige middag hebben, met leuke activiteiten en wat te eten en drinken. Natuurlijk zorgt Zagazoo ook voor vakantie opvang en studie dag van 07:30 tot 18:00 uur.
Voor verdere informatie loopt u gerust even langs Zagazoo.
Fietsen van groep 7 en 8 horen in het fietsenhok naast de school. De fietsen op het grote plein graag goed in de rekken.
Ziekmelden iedere dag melden voor schooltijd of zo snel mogelijk en bij bezoek tandarts of dokter kopie inleveren van afspraak a.u.b. Dank u.
Overblijven en betaling
Overblijfkaarten kunnen bij juf Hanny worden gekocht op dinsdag, woensdag en vrijdag. We vinden het ook heel fijn als het per bankbetaling gedaan wordt. NL65ABNA0580598128, naam van de leerling en groep vermelden en natuurlijk aangeven dat het om een overblijfkaart gaat. Een heel jaar kost voor de bovenbouw €180,00 en een half jaar €90,00 (goedkoper dan losse kaarten). Onderbouw kost een heel jaar €140,00. Er kunnen geen losse betalingen worden gedaan voor 1 keer overblijven. Een kaart van €5,- blijft heel lang geldig. (net als andere kaarten). Heeft u betaald voor een heel jaar of half jaar, dan is de leerkracht daarvan op de hoogte en als het een half jaar betreft, dan is ook de einddatum bekend. Als er een grote betaalachterstand is voor kinderen die willen overblijven dan dat pas weer als de achterstand is verholpen. Dit wordt schriftelijk gemeld bij ouders.
Vakantieregeling 2015-2016
Zomervakantie 11 juli t/m 19 augustus
Vakantieregeling 2016-2017
Prinsjesdag 19 september 2016
Herfstvakantie 17-21 oktober 2016
Kerstvakantie 26 december 2016- 6 januari 2017
Voorjaarsvakantie 27 februari- 3 maart 2017
Goede vrijdag en 2e paasdag 14-17 april 2017
Meivakantie 24 april -5 mei 2017
Hemelvaart 25 en 26 mei 2017
2e Pinksterdag 5 juni 2017
Zomervakantie 10 juli-18 augustus
Schoolmaatschappelijk werk aanwezig woensdagochtend en donderdagmiddag.
Het schoolmaatschappelijk werk is vertrouwelijk en gratis. Heeft u een vraag/zorg, neem dan gerust contact met mij op Annemieke van Mulligen, Tel: 06-41726944
e-mail: a.vanmulligen@smw-basisschool.nl
Gevonden voorwerpen Bij de gymzaal blijven steeds spullen over: jassen, tassen, sokken, gymschoenen en nog veel meer. Deze week graag meenemen wat van uw kind is. Kleding en schoenen die overblijven en niet opgehaald worden, gaan naar de kledingbank of het Rode Kruis.
Muziekkamp Solleveld Heb je de eerste week van de schoolvakantie nog niets te doen? Doe dan mee met het muziekkamp Solleveld voor kinderen van 7 t/m 13 jaar. Van 11 t/m 15 juli 2016. Verrassend, leuk en betaalbaar. Een belevenis die je moet meemaken. In 5 dagen leren we je kennis maken en experimenteren met muziek, dans en zang in de buitenlucht maar we doen ook spelletjes, sporten en creatief. Locatie: Kampeerterrein Solleveld aan de Monsterseweg, achter Kijkduin. Op dit terrein staan grote tenten. Het is een dagkamp dus uw kind iedere dag brengen tussen 8.30 en 9.30 uur en ophalen tussen 16.30 en 17.00 uur. Dit kamp kost € 85,00 per kind per week.
Inschrijven kunt u via de website: www.werkenaanwelzijndenhaag.nl/activiteiten/kinderen/muziekkamp.
Meer informatie: Martin Bruijn 06-12534207 en Ernst Fortunati 06-20715109
info@werkenaanwelzijndenhaag.nl
Zomerkamp Ons Centrum 2016 – Ga jij mee?
Heb je ook zo’n zin om de zomervakantie goed en fantastisch te beginnen? Ga dan samen met ons en je vrienden en vriendinnen mee met het Zomerkamp van Ons Centrum.
Het Zomerkamp gaat, met een hele leuke groep deelnemers en leiding, van 9 t/m 16 juli, naar het Brabantse Maarheeze. Daar verblijven we met z’n allen in en rond een kamphuis en doen we gave dingen zoals bosspellen, speurtochten, zwemmen en natuurlijk wordt er ook een lekker visje gebakken. Lijkt het je leuk en ben je minimaal 8 jaar? Stuur ons dan even een berichtje via zomerkamponscentrum@outlouk.com of kijk op www.prinsesjulianakerk.nl en je krijgt een inschrijfformulier toegestuurd. Je mag natuurlijk ook een vriendje of vriendinnetje meenemen!
Hopelijk tot snel! Groetjes van de leiding.
Fijne week toegewenst!
Nieuws van de UKKEPUKKIES:
Ouderinloop:
Maandag 6 juni voor alle groepen.
Thema Prinsen en Prinsessen
Donderdag 16 juni voor alle groepen
Woensdag 22 juni voor de rode groep
Vrijdag 24 juni voor de gele en de blauwe groep
Donderdag 30 juni juffendag, deze dag vieren alle juffen hun verjaardag. wij verwachten voor ieder kind minimaal 1 begeleider voor ongeveer drie kwartier. Dit is aan het begin van de ochtend.
Dit zullen de laatste spelinlopen zijn van dit jaar.
Belangrijke data van de Ukkepukkies:
Donderdag 30 juni juffendag voor alle peutergroepen (op deze dag vieren alle juffen van de peuterspeelzaal hun verjaardag)
De kinderen mogen deze ochtend verkleed naar school komen. Het thema is prinsen en prinssesen.
Uk themaprincess