Janneke Demoet

Directeur

Mijn naam is Janneke Demoet en ik ben sinds 2006 directeur van de Oranjeschool. Ik woon in Leiden en was hiervoor schoolleider in Leiderdorp en heb in Schipluiden gewerkt als locatiedirecteur. Jarenlang was ik leerkracht en daarna IB-er. Gelukkig kan ik op de Oranjeschool soms nog een ochtend voor de groep (groep 3 op vrijdag) staan.

Toen ik begon was er al een aantal jaren sprake van en vooral de verwachting van nieuwbouw. Dat was toen al hard nodig, want vooral de buitenkant van de school had al heel lang geen likje verf gezien. Gezien de ligging van de school, vlakbij de haven en dus de zee was dat wel hard nodig. Gelukkig zijn de plannen die er toen waren, nu eindelijk in de fase van realisatie. De nieuwe school wordt een prachtig gebouw, met behoud van de monumentale voorkant en we zullen er ook ons best voor doen om in het gebouw de sfeer te handhaven door een aantal details uit het vorige gebouw terug te laten komen.

Ons onderwijs is natuurlijk niet helemaal afhankelijk van een gebouw en we zijn trots op onze nieuwe methoden, zoals taal, aardrijkskunde, Engels en lezen. Steeds opnieuw zijn we op zoek naar nieuwe en goede werkvormen. We zijn een school in ontwikkeling, we kijken steeds wat we hebben en behouden het goede en onderzoeken het nieuwe. Zo zorgen we voor een goede structuur en doorgaande lijn. Deze start al bij de peuterspeelzaal , de Ukkepukkies. Samen met onze kleuterbouw werken wij samen met thema’s. Muziek vinden we ook belangrijk, het is goed voor kinderen om een instrument te leren bespelen en te luisteren naar verschillende muziekstijlen.

Ouders zijn belangrijk binnen onze school, we gaan graag de dialoog aan en vinden het belangrijk elkaar op de hoogte te houden in het belang van de leerlingen.

Heeft u vragen kom dan even langs. Dit kan ook bij de eigen leerkracht, juf Lidia (adjunct) of kijk ook eens in de schoolgids, kalender, allemaal te vinden op deze website.

Lidia Taal

Adjunct

Ik ben Lidia Taal en vanaf de start van dit schooljaar (2010-2011) werkzaam op de Oranjeschool.Hiervoor heb ik gewerkt als leerkracht, intern begeleider en adjunct directeur op een school in Mariahoeve- Den Haag.
Op de Oranjeschool voel ik mij al helemaal thuis. Twee dagen per week sta ik voor de klas, en de andere dagen ben ik adjunct directeur.

Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe school aan de Westduinweg. Het ontwerp dat ik heb gezien, ziet er mooi uit.Ik fiets dagelijks langs de bouwwerkzaamheden en zie gelukkig dat er hard gewerkt wordt, zodat het vast gaat lukken om volgend jaar weer aan de Westduinweg naar school te mogen gaan!

Maar belangrijker nog vind ik dat op de Oranjeschool ook hard gewerkt wordt door de leerkrachten en kinderen!
Elke leerkracht doet zijn/haar uiterste best om elk kind goed onderwijs te bieden, en dat is natuurlijk waar het om draait!
Het is daarbij wel belangrijk dat we dit samen kunnen doen met ouders.
Ouderbetrokkenheid zie ik dagelijks in de gangen bij het brengen en halen van de kinderen, maar ook in het enthousiasme van de ouders van de ouderraad.

Fijn dat dit er allemaal is op de Oranjeschool!