Nieuwsbrief 14 april 2015

Nieuwsbrief 14 april 2015

Janneke60
Op zaterdag 4 april was ik jarig en werd ik 60, natuurlijk wel een leeftijd om even bij stil te staan en dankbaar te zijn. Wat was ik verrast in de kerk. Iedereen bedankt voor de leuke cadeaus en pas vandaag heb ik getrakteerd. Natuurlijk heel gezond, voor iedereen een fruitspiesje. Fijn om te zien dat alle kinderen daar blij mee zijn en het lekker vinden. Nogmaals bedankt voor de leuke verrassing donderdag 2 april!
Het koor
Er wordt ontzettend hard geoefend door ons Oranjekoor. Ze swingen er op los.
Herinnering Honden mogen niet in de school en niet op het schoolplein.We maken een uitzondering als uw kind een spreekbeurt over de hond geeft.
Overblijfkaarten kopen Juf Hannie is er op dinsdag, woensdag en vrijdag. Dat zijn de enige dagen om overblijfkaarten te kopen in de keuken boven.
Op 1 en 18 mei zijn de kinderen vrij.
Schoolfotograaf
De enveloppen met geld en nabestellingen zijn donderdagmiddag opgehaald (voor 14.00 uur). De nabestellingen worden zo snel mogelijk nageleverd. Heeft u later betaald dan duurt het iets langer. Heeft u de enveloppe nog niet ingeleverd, dan deze week de enveloppe met foto’s teruggeven of alsnog betalen a.u.b.!
Groep 8
Ondanks de tegenstrijdige berichten in de media start de Eindtoets CITO nieuwe stijl volgende week dinsdag 21, 22 en 23 april! Alvast iedereen succes. Zenuwachtig zijn is niet nodig, maar een stukje gezonde (in)spanning hoort erbij!!!
De MR is op zoek naar een nieuw MR lid!!
Wat is de MR nu precies?
De MR is het orgaan waarin ouders en teamleden van de Oranjeschool meedenken en meebeslissen over belangrijke zaken rondom de school en het onderwijs.
Vindt u het belangrijk om uw stem te laten horen en mee te denken? Dan is dit zeker iets voor u!
We hopen op veel reacties. Voor vragen kunt u terecht bij de (huidige) MR leden.
Thema avond “Social Media” in wijkgebouw ons Centrum aan Tesselesestraat 59
De jeugdraad van de Prinses Julianakerk organiseert op donderdag 16 april een avond voor ouders van kinderen en tieners. Het inhoud van deze avond gaat over het social media gebruik van uw zoon of dochter. De wereld is de afgelopen 10 jaar snel veranderd door de opkomst van Social Media. Als opvoeder wordt je geconfronteerd met verschillende vragen. Wat is normaal bij mijn kind of tiener? Kan ik ook nog grenzen stellen bij mijn zoon of dochter? Wat doe je bijvoorbeeld als er midden in de nacht nog van alles gedeeld wordt op de Whats ‘App, terwijl je zoon of dochter hoort te slapen?
Op deze avond zal Björn van Veelen naar wijkgebouw Ons Centrum komen om te spreken over dit onderwerp. Hij zal informatie geven over wat Social Media voor kinderen en tieners betekent en hoe de verschillende leeftijden hiermee omgaan. Deze avond zal Björn ook advies geven aan ouders en leidinggevenden hoe we op een positieve wijze om kunnen gaan met Social Media in de opvoeding.
Dit belooft een interessante avond te worden.
U bent als ouder van harte welkom om 19.30 uur in Ons Centrum aan de Tesselsestraat 59.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arjo van der Steen, de kerkelijk (jongeren) werker van de Prinses Julianakerk: 06-55553373 / arjo.pjk@gmail.com
GRATIS WORKSHOP HUISWERKBEGELEIDING VOOR OUDERS
Hoe kun je je kind goed begeleiden bij het maken van huiswerk?
Een praktische workshop vol tips, verzorgd door AFTER’S COOL en het CJG.
Tijdens deze workshop wordt er ingegaan op vragen als:
– Welke vaardigheden komen goed van pas in de brugklas?
– Hoe leer je voor Frans, geschiedenis of wiskunde?
– Hoe maak je een goede planning?
En natuurlijk is er mogelijkheid om uw eigen vragen te stellen! De workshop is bedoeld voor ouders van kinderen van 11 – 13 jaar.
Wanneer: Woensdag 20 mei 2015
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
Waar: CJG Scheveningen, Scheveningseweg 56 a
Aanmelden: scheveningen@cjgdenhaag.nl
Kosten: GRATIS
Kleuters
We kijken deze week hoe de kikkers zich ontwikkelen. Juf Mariëlle heeft kikkerdril meegenomen naar de klas. In de afgelopen weken zijn hier kikkervisjes uitgekomen. We kijken iedere dag of ze al achterpootjes krijgen.
Volgende week vrijdag hebben wij koningsspelen. Wie wil ons komen helpen met het begeleiden van groepjes?
Praktisch en theoretisch verkeersexamen groep 7 vrijdagmiddag 17 april heeft groep 7 (ook taalklas kinderen groep 7) oefenexamen met de fiets, dat betekent natuurlijk dat iedereen op de fiets komt. Welke ouders willen meefietsen? Graag opgeven bij de leerkracht. Donderdag 16 april is het theoretisch examen voor verkeer. Goed oefenen. Het prettigst is natuurlijk als iedereen in 1 keer slaagt! Er is een leuke APP voor tablet beschikbaar van VVN, oefenen voor het theoretisch en praktisch verkeersexamen. Interactief oefenen voor het examen met je eigen telefoon of tablet. Succes! Het officiële praktisch verkeersexamen is op 26 mei. Ook dan onontbeerlijk: JE FIETS! En nu alvast een oproep aan ouders om te assisteren. Ook voor deze dag opgeven bij de juf! Alvast onze hartelijke dank.
Meivakantie
De meivakantie begint vrijdag 1 mei en eindigt 18 mei. Dinsdag 17 mei is er weer school.
Watoto – Zending
Elke 3 maanden haalt juf Ilse de spaarpotjes op in de groepen en elke keer is het nog steeds een mooi bedrag! Fijn hoor!
De eerste keer heeft groep 5 een heel mooi bedrag bij elkaar gespaard en dit keer was het groep 3 die voor een mooi bedrag heeft gezorgd! Super, en we hopen natuurlijk dat we zo doorgaan!
Bij elkaar hebben we nu zo’n 300,00 euro gespaard voor Watoto.
“Ukkepukkies”
Contactouders
Zoals u misschien al weet hebben wij binnen onze speelzaal “contactouders”. Wat zijn contactouders? Contactouders zijn ouders van peuters die voor de peuterspeelzaal iets extra’s kunnen betekenen. Zo zijn zij actief bij activiteiten/ festiviteiten (denk aan het paasontbijt, versieren van de peuterspeelzaal), maar ook kunnen zij aangeven wanneer er vragen zijn van andere ouders. Deze ouders zijn “contactouder”gedurende de periode dat hun kind bij de Ukkepukkies zit. Wanneer de peuters vier jaar worden, stopt de contactouder en komt er een nieuwe contactouder. Nu is het zo, dat de eerste peuters van een aantal contactouders al weer vier jaar worden. Er komen dus nieuwe contactouders.
Natuurlijk willen wij de contactouders Eveline (oma Bram), Natasja Romijn(moeder Ray) en Sandra Klinkhamer(moeder Janice) heel erg bedanken voor hun inzet en inspanningen bij de Ukkepukkies. De nieuwe ouders willen wij van harte verwelkomen bij de Ukkepukkies; dit zijn Patty Holstein (moeder Mark), Laura Roos (moeder Jesse), Mirella Bon (moeder Elena) en Melissa Moerland (moeder Djalina). Wij hopen dat jullie een hele leuke tijd hebben als contactouder en dat wij veel voor elkaar kunnen betekenen.
Hieronder vindt u het rooster voor de spelinlopen en de ouderactiviteit.
Spelinloop thema “Lente”:
Donderdag 16 april gaan de gele en de rode groep een uitje maken naar de kinderboerderij!!!
De gele en de rode groep verzamelen om 13.00 uur bij de kinderboerderij ’t Waaygat, er blijft dan gedurende het bezoek minimaal een begeleider bij uw kind.
Dinsdag 14 april gaat de blauwe groep een uitje maken naar de kinderboerderij.
De blauwe groep verzamelt om 13.00 uur bij de kinderboerderij ’t Waaygat, er blijft dan gedurende het bezoek minimaal een begeleider bij uw kind.
Maandag 18 mei is de peuterspeelzaal gesloten, dit betekent dat de meivakantie een dag langer duurt, net als op de Oranjeschool.
Muziekkamp Solleveld
Heb je de eerste week van de schoolvakantie nog niets te doen? Doe dan mee met het muziekkamp Solleveld voor kinderen van 7 t/m 14 jaar. Van 13 t/m 17 juli 2015. Verrassend, leuk en betaalbaar. Een belevenis die je moet meemaken. In 5 dagen leren we je kennismaken en experimenteren met muziek, dans en zang in de buitenlucht maar we doen ook spelletjes, sporten en creatieve activiteiten. Locatie: Kampeerterrein Solleveld aan de Monsterseweg, achter Kijkduin. Op dit terrein staan grote tenten. Het is een dag kamp dus uw kind iedere dag brengen tussen 8.00 en 9.30 uur en ophalen tussen 17.00 en 18.00 uur. Dit kamp kost € 75,00 per kind per week.
Inschrijven kunt u op 2 manieren:
1. Via de website: www.werkenaanwelzijndenhaag.nl/activiteiten/kinderen/muziekkamp.
2. Op locatie YMCA-Scheveningen, Keizerstraat 58 op woensdagen van 14 tot 17 uur.
Meer informatie: Martin Bruijn 06-12534207 en Ernst Fortunati 06-20715109
info@werkenaanwelzijndenhaag.nl
Haagse Natuurverkenners: lekker naar buiten met uw kinderen!
Kom zaterdag 25 april of zondag 26 april naar het Zuiderpark.
Samen met uw kinderen ontdekt u de leukste plekken: bijen vliegen af en aan bij de bijenstal, kinderen kunnen dammen bouwen in de natuurspeeltuin Zuiderpret, lekker van een grashelling af rollen, waterdiertjes vangen in een vijver en nog veel meer….
Startpunt: bij de stadsboerderij Herweyerhoeve, Anna Polakweg 7 Den Haag.
Daar krijgt u voor 2 euro een routeboekje.
Starttijd: tussen 11.00 en 14.00 u. De route duurt ca. 2 uur.
Wilt u vaker samen met uw kinderen struinen en genieten van de natuur in Den Haag?
Dit kan! Er zijn zes activiteiten van de Haagse Natuurverkenners. Vijf keer gaan we in het weekend wandelen en spannende activiteiten doen in het Haagse groen. Op zondag 29 november is er een spetterend Natuur- en Techniekspektakel in de Haagse Hogeschool als afsluiting.
Kinderen tussen 7 en 13 jaar kunnen lid worden. Het lidmaatschap kost €15, – per jaar.
Heeft u een Ooievaarspas, dan wordt uw kind al voor € 1,50 lid.
Kinderen die lid zijn krijgen een clubkaart waarop ze elke wandeling een stempel verzamelen. Voor elke wandeling ontvangen ze een digitale nieuwsbrief en ze krijgen de wandelroutes en deelname aan de verrassingsactiviteiten gratis.
Geef uw kind snel op. Het aanmeldformulier staat op: www.denhaag.nl/natuurverkenners
Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Safiye Karatay, tel. 070-3532996.
Luizencontrole
Hoera luizen vrij. Jammer genoeg niet neten vrij. Desbetreffende groepen hebben een brief meegekregen en worden een keer extra gecontroleerd. Blijft u goed controleren! (nat kammen)? Volgende controle is woensdag 1 april aanstaande.Onze school is vaak luizenvrij. Dat komt natuurlijk ddoor het goed controeleren van de haren door de ouders en…………………..door de controle.Wilt u ons helpen samen met andere ouders te controleren, dan vragen we u zich aan te melden. Dat kan bij directie of OR.
Schoolreis: Donderdag 30 april 2015 is het zo ver: de schoolreis van de Oranjeschool! Deze keer staat een bezoek aan attractiepark Drievliet op het programma.
De kosten van de schoolreis bedragen 25 euro per kind. Vandaag krijgt u de schoolreisbrief mee waarin de informatie staat.
Koningsspelen
Op vrijdag 24 april houden wij op de Oranjeschool de Koningsspelen. Om deze dag te laten slagen zijn wij voor het ochtendprogramma nog op zoek naar ouders, verzorgers, opa’s en oma’s die een groepje willen begeleiden tijdens het spelen van de diverse spelletjes. Bij elk spelletje is een handleiding aanwezig die kort en duidelijk het doel van de activiteit uitlegt. Tevens zullen de leerkrachten rondlopen ter ondersteuning van de spellen.
De spelletjes en groepjes worden ingedeeld naar bouw.
U kunt zich opgeven door het onderstaand strookje in te vullen en in te leveren bij één van de leden van de Koningsspelencommissie. (juf Janneke, juf Mariëlle S (gym), juf Jenny (zeepaardjes), juf Leonie (3/4) & meester Rick (8)). Ook voor eventuele vragen kunt u bij bovenstaande personen terecht.
Alvast bedankt!!!
We wensen u een fijne week toe!
2015flyerKoningsspelen
Koningsspelen hulp
Graag wil ik……………………………………………………ouder/verzorger van…………………………
uit groep……… een groepje begeleiden tijdens de Koningsspelen van vrijdagochtend 24 april van 8:30 uur tot ongeveer 12:00 uur.