Nieuwsbrief nr 35 (juni) 2015-2016

Nieuwsbrief nr 35 (juni) 2015-2016

1sponsoredrun
Sponsorloop
Wat is er veel gelopen en gerend! We hadden gelukkig ook heel mooi weer! We zijn erg benieuwd naar de opbrengst en welke groep de prijs zal winnen voor de hoogste opbrengst.
Jullie kunnen, wanneer dit nog niet was gedaan, met de stempelkaart en brief het geld ophalen bij de sponsors.
Succes!
Bingo Een hele organisatie!! Ouderraad hartelijk dank!!!
Vele mooie prijzen
en allerlei lekkers. Ook hiervoor bedankt.
Een laatste bedankje voor de sponsors, geweldig!!!!
De opbrengst van de bingo is € 776,90. Dit wordt besteed aan het 60 jarig bestaan van de Oranjeschool.
Rapporten woensdag 6 juli gaan de rapporten mee naar huis.
Voor deze rapporten is geen rapportenavond. U kunt wel, als u daar prijs op stelt contact opnemen met de leerkracht voor een gesprek.
Het is ook mogelijk dat de leerkracht u nog benadert om het rapport toe te lichten.
Entree toetsen De uitslag van de Entree toets groep 7 is binnen. U krijgt bij deze brief de uitnodiging voor het bespreken van de entreetoets. De uitslag van groep 6 is nog niet binnen. De gesprekken n.a.v. deze toets zullen aan het begin van het nieuwe schooljaar plaatsvinden.
Kinderen in hun sas met de VakantiePas
De zomervakantie komt er weer aan, dus ook de VakantiePas. Hét paspoort voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, boordevol activiteiten met korting. Vanaf 20 juni krijgen alle basisschoolleerlingen in Den Haag de VakantiePas uitgereikt op school. De Pas vertegenwoordigt een waarde van zeker € 300,- aan kortingen voor kinderen en ouders, en geeft een overzicht van (zomer)activiteiten in stad en regio.
De VakantiePas laat kinderen andere kanten van hun leefomgeving ontdekken door hen te stimuleren deel te nemen aan ‘nieuwe’ activiteiten. De activiteiten zijn altijd te bezoeken mét VakantiepasKorting en zijn zo evenwichtig mogelijk gespreid over kunst & cultuur, recreatie & sport, natuur & milieu en mens & maatschappij.
Power!
In de VakantiePas van 2016 staan heel veel activiteiten waar kinderen power van krijgen. Power zit overal: in spieren, hart, hoofd en buik. Al die powers kunnen groter en sterker worden. Met praten, sporten, spelen, leren, tekenen, muziek maken, eten, musea bezoeken, noem maar op. Met de VakantiePas kunnen kinderen deze zomervakantie heel wat powerrrrr krijgen! Ze kunnen een instrument proberen, leren klimmen of op hockeykamp, hun eigen boontjes doppen, dansen, jongleren en nog veel meer.
Bovendien kunnen kinderen een fiets winnen of vrijkaartjes voor Duinrell. In de VakantiePas staat precies wat ze daarvoor moeten doen.
Op de website vakantiepas.nl staan eventuele wijzigingen én activiteiten die niet in de ‘papieren’ VakantiePas staan. Ga naar vakantiepas.nl voor meer informatie.
Van groep 2 naar groep 3 op maandag 4 juli zullen de kinderen van groep 2 laten zien dat ze naar groep 3 kunnen volgend jaar. Kennismaken Ook de leerlingen van de overige groepen zullen deze dag (deze week) ’s ochtends even kennismaken met hun nieuwe juf of meester.
VakantieBieb-app Binnenkort krijgen de leerlingen een ansichtkaart mee naar huis van de VakantieBieb-app. Lezen is heel erg belangrijk en daarom heeft de VakantieBieb een app ontwikkeld waar heel veel leuke avontuurlijke e-books op staan. Zo kunnen de leerlingen van groep 4-5 ook in de vakantie door blijven lezen.
U kunt alvast op www.vakantiebieb.nl kijken voor meer informatie.
Zagazoo Wist u dit? Dat school samenwerkt met onze Buitenschoolse opvang Triodus Zagazoo. De BSO zit bij ons in de school.
Zagazoo zorgt voor opvang na school tijd van 15:00 uur tot 18:00 uur. Juf Deborah en juf Lisette zorgen er voor dat de kinderen na schooltijd nog een gezellige middag hebben, met leuke activiteiten en wat te eten en drinken. Natuurlijk zorgt Zagazoo ook voor vakantie opvang en studie dag van 07:30 tot 18:00 uur.
Voor verdere informatie loopt u gerust even langs Zagazoo.
Fietsen van groep 7 en 8 horen in het fietsenhok naast de school. De fietsen altijd in de rekken plaatsen.
Ziekmelden iedere dag melden voor schooltijd of zo snel mogelijk en bij bezoek tandarts of dokter kopie inleveren van afspraak a.u.b. Dank u.
Overblijven en betaling Overblijfkaarten kunnen bij juf Hanny worden gekocht op dinsdag, woensdag en vrijdag. We vinden het ook heel fijn als het per bankbetaling gedaan wordt. NL65ABNA0580598128, naam van de leerling en groep vermelden en natuurlijk aangeven dat het om een overblijfkaart gaat. Een heel jaar kost voor de bovenbouw €180,00 en een half jaar €90,00 (goedkoper dan losse kaarten). Onderbouw kost een heel jaar €140,00. Er kunnen geen losse betalingen worden gedaan voor 1 keer overblijven. Een kaart van €5,- blijft heel lang geldig. (net als andere kaarten). Heeft u betaald voor een heel jaar of half jaar, dan is de leerkracht daarvan op de hoogte en als het een half jaar betreft, dan is ook de einddatum bekend. Als er een grote betaalachterstand is voor kinderen die willen overblijven dan dat pas weer als de achterstand is verholpen. Dit wordt schriftelijk gemeld bij ouders.
Vakantieregeling 2015-2016
Zomervakantie 11 juli t/m 19 augustus
Vakantieregeling 2016-2017
Studiedag SCOH (Oranjeschool) 19 september 2016
Prinsjesdag 20 september 2016
Herfstvakantie 17-21 oktober 2016
Kerstvakantie 26 december 2016- 6 januari 2017
Voorjaarsvakantie 27 februari- 3 maart 2017
Goede vrijdag en 2e paasdag 14-17 april 2017
Meivakantie 24 april -5 mei 2017
Hemelvaart 25 en 26 mei 2017
2e Pinksterdag 5 juni 2017
Zomervakantie 10 juli-18 augustus
Studiedagen: Maandag 31 oktober
(op dit moment bekend) Maandag 8 mei (aansluitend aan meivakantie)
Schoolmaatschappelijk werk aanwezig woensdagochtend en donderdagmiddag.
Het schoolmaatschappelijk werk is vertrouwelijk en gratis. Heeft u een vraag/zorg, neem dan gerust contact met mij op Annemieke van Mulligen, Tel: 06-41726944
e-mail: a.vanmulligen@smw-basisschool.nl
Gevonden voorwerpen Bij de gymzaal blijven steeds spullen over: jassen, tassen, sokken, gymschoenen en nog veel meer. Deze week graag meenemen wat van uw kind is. Kleding en schoenen die overblijven en niet opgehaald worden, gaan naar de kledingbank of het Rode Kruis.itei
Fijne week toegewenst!
Zomerkampen/ activiteiten
Muziekkamp Solleveld Heb je de eerste week van de schoolvakantie nog niets te doen? Doe dan mee met het muziekkamp Solleveld voor kinderen van 7 t/m 13 jaar. Van 11 t/m 15 juli 2016. Verrassend, leuk en betaalbaar. Een belevenis die je moet meemaken. In 5 dagen leren we je kennis maken en experimenteren met muziek, dans en zang in de buitenlucht maar we doen ook spelletjes, sporten en creatief. Locatie: Kampeerterrein Solleveld aan de Monsterseweg, achter Kijkduin. Op dit terrein staan grote tenten. Het is een dagkamp dus uw kind iedere dag brengen tussen 8.30 en 9.30 uur en ophalen tussen 16.30 en 17.00 uur. Dit kamp kost € 85,00 per kind per week.
Inschrijven kunt u via de website: www.werkenaanwelzijndenhaag.nl/activiteiten/kinderen/muziekkamp.
Meer informatie: Martin Bruijn 06-12534207 en Ernst Fortunati 06-20715109
info@werkenaanwelzijndenhaag.nl
Zomerkamp Ons Centrum 2016 – Ga jij mee?
Heb je ook zo’n zin om de zomervakantie goed en fantastisch te beginnen? Ga dan samen met ons en je vrienden en vriendinnen mee met het Zomerkamp van Ons Centrum.
Het Zomerkamp gaat, met een hele leuke groep deelnemers en leiding, van 9 t/m 16 juli, naar het Brabantse Maarheeze. Daar verblijven we met z’n allen in en rond een kamphuis en doen we gave dingen zoals bosspellen, speurtochten, zwemmen en natuurlijk wordt er ook een lekker visje gebakken. Lijkt het je leuk en ben je minimaal 8 jaar? Stuur ons dan even een berichtje via zomerkamponscentrum@outlouk.com of kijk op www.prinsesjulianakerk.nl en je krijgt een inschrijfformulier toegestuurd. Je mag natuurlijk ook een vriendje of vriendinnetje meenemen!
Hopelijk tot snel! Groetjes van de leiding.
Een vos in het bos
Maandag 15, Woensdag 17 en Vrijdag 19 augustus 2016
(laatste week van de ZOMERVAKANTIE)
Voor kinderen van 7 t/m 13 jaar.
Drie dagen natuurbeleving op natuurterrein Solleveld. Iedere dag een ander thema. Je kan per dag inschrijven.
Educatie, Recreatie, Creatief, Spel.
Verzamellocatie: Monsterseweg Den Haag (vlak naast de watertoren)
Reserveren verplicht: www.werkenaanwelzijndenhaag.nl/activiteiten/
Ernst Fortunati en Martin Bruijn
Nieuws van de UKKEPUKKIES:
Ouderinloop:
Thema Prinsen en Prinsessen
Vrijdag 24 juni voor de gele en de blauwe groep
Donderdag 30 juni juffendag, deze dag vieren alle juffen hun verjaardag. wij verwachten voor ieder kind minimaal 1 begeleider voor ongeveer drie kwartier. Dit is aan het begin van de ochtend.
Dit zullen de laatste spelinlopen zijn van dit jaar.
Belangrijke data:
Donderdag 30 juni juffendag voor alle groepen (op deze dag vieren alle juffen hun verjaardag)
Alle kinderen mogen deze ochtend verkleed naar school komen Het thema is prinsen en prinssesen. S middags is de speelzaal gesloten.
Uk themaprincess